Docenten

Rob Smit

(1948)

Pem Kalshoven

(1946)

Paul Dolk
(1955)../Planeten_Paultje/Over_mijzelf.html

In het professionele leven IT Netwerk Architect. Na vervroegde pensionering weer alle tijd voor de grote hobby astronomie. Actief geweest als bestuurslid van de Haarlemse Weer- en Sterrenkundige Kring (HWSK) en Volkssterrenwacht Copernicus. Op dit moment redacteur van Orionscoop, het clubblad van Sterrenkundige Vereniging Orion in Bovenkarspel, en secretaris van de Haarlemse Sterrenkundige Kring “Dirk Klinkenberg”, kortweg: de HSK.

Afgestudeerd als paleontoloog in Utrecht. Sinds 1974 actief als exploratiegeoloog, waarvan de laatste 15 jaar als exploratiemanager bij een middelgroot internationaal olie- en gasbedrijf, op zoek naar nieuwe olie- of gasvoorkomens in Indonesië, Canada en Nederland. Als amateur vooral geïnteresseerd in het ontstaan van planeten, de overeenkomsten en verschillen tussen de planeten van ons zonnestelsel (met name Venus, Aarde en Mars) en in het ontstaan en de evolutie van het leven op Aarde, misschien elders binnen ons zonnestelsel of mogelijk zelfs elders in het heelal. Lid van Orion en de HSK.

Ooit begonnen als natuurkunde-amanuensis aan een lerarenopleiding en inmiddels alweer meer dan 10 jaar beheerder van computers op een HBO-school. 

Is jaren vrijwilliger bij Volkssterrenwacht Copernicus geweest, nu lid van Sterrenkundige Vereniging Orion, alwaar hij o.a. voordrachten houdt voor kinderen over allerlei astronomische en weerkundige onderwerpen. Ook lid van de HSK.